miércoles, 14 de mayo de 2008

PREVIA IRONCAT III


L'Ajuntament de l'Ampolla i la Federació Catalana de Triatló organitzen la cinquena edició de la Copa de les Nacions de Triatló el proper dissabte 17 de maig amb el patrocini de Frigo.

L'Ironcat és la única prova de triatló que se celebra a la Península Ibèrica sobre la mateixa distància que l'Ironman de Hawaii, amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42,195 km de cursa a peu.

El centre neuràlgic de la competició estarà situat al Club Nàutic de l'Ampolla, a on quedaran ubicades la zona de transicions i la línia de meta. El segment de ciclisme també es disputarà pels municipis de Deltebre, Camarles, l'Aldea i Amposta.

L'edició d'enguany va quedar tancada a l'abril amb 200 participants que a part de representar a quasi be totes les comunitats de l'estat espanyol, també figuren esportistes inscrits de França, Anglaterra, Itàlia, Bèlgica, Colòmbia, Dinamarca, Estats Units de Nordamèrica, Gàmbia, Holanda, Mèxic i Portugal.

Els guanyadors de l'edició de l'any passat Víctor Estepa i Meritxell Portillo tenen confirmada la seva participació, així com també esportistes que han completat totes les edicions de l'Ironcat com Ricardo Luis Lazarte, Robert Mayoral i el resident a l'Ampolla Àlvar Casanova. A falta de mesurar les opcions als primers llocs de la classificació final dels participants estrangers, Andoni Illarramendi, Ramon Arias i Igon Mancisidor són tres destacats especialistes de la llarga distància del País Basc que es situaran als llocs capdavanters de la prova, així com també és previsible un gran rendiment dels membres de Triatló Prat de Llobregat Víctor Dobaño i Jordi Arias, companys d'equip del propi Estepa. El barceloní Alex Carreras de l'Esportiu Picornell serà altre triatleta a tenir en compte en el seu debut a la prova.

La primera edició d'aquest esdeveniment disputada l'any 2004 va estar marcada per un calor extrem i el basc Andoni Illarramendi va assolir la primera posició amb un registre final de 9 h 50 min 40 s, sent Teresa Benet la primera classificada. Al 2005 José Luis Cano va relegar a Illarramendi a la segona posició i Marta Bassa va ser la primera dona en línia de meta. L'any 2006 José Luis Cano va repetir victòria amb un duel èpic amb el gran Pedro Oviedo, especialista basc que fins al tercer segment va anar situat a poc més d'un minut del mataroní. Meritxell Portillo va guanyar dos edicions seguides, 2006 i 2007, en aquesta última els participants van lluitar amb un vent infernal al segment de ciclisme i Víctor Estepa va aconseguir el seu somni: guanyar l'Ironcat, objectiu que ja es va fitxar en la seva participació l'any anterior y que amb la seva gran potència física es va mostrar lluny de l'abast de la resta de participants al segment de ciclisme. La força del vent i el ritme de cursa imposat per Estepa es reflexen a les estadístiques amb 18 abandonaments d'entre 112 especialistes inscrits.

El dissabte 17 de maig Víctor Estepa i Meritxell Portillo seran el triatletes de ferro a batre i la vila marinera de l'Ampolla acollirà als 200 esportistes i als seus acompanyants per la celebració de la cinquena edició de l'Ironcat, l'ironman català.

8 comentarios:

robert mayoral dijo...

y allí estaremos nosotros, que también somos cracks!!! a nuestra manera pero cracks...jejejeje
a tope!!!

SANTI PONS dijo...

Ya esta decidido angel, el sabado reviento el 53! del km 0 al 150 pondre la cazuela y a fondo, ya petaré ....los ultimos 30kms pondre el 39 para oxigenar piernas y luego a arrastrar-me, hahahahahaha ....

Angel Salgado dijo...

robert sale cortado pero tambien te nombran!!! jejejej ahora lo pondre bien.

Santi .....preguntale a robert como fui yo el año pasado jajajajajaj

SANTI PONS dijo...

Angel, voy a destrozar esa media de 50kms/semana que has entrenado ... oiste, destrozar!!!! haz la natacion y la bici lo mas rapido posible, jejeje ...

Víctor Gutiérrez dijo...

Vamos Angel, que esto ya lo tienes aquí! Por cierto, buena hora pa salir en bici hoy, eh!

Muchos ánimos y esperemos que haga un buen día!

Anónimo dijo...

Angeeeeeeeeeeeeeeeel!!!
Que esto está calentitooooooooo!!
jejejejeje
y rectifica los dias que te quedan para el IRONCAT que no son 7!! jejejeje

Angel Salgado dijo...

Gracias Victor...esperemos que haga buen dia.

Alex, ya me di cuenta del countdown.....pero me daba pereza cambiarlo, asi que AUN quedan siete dias, mañana sólo sera un entreno jejeje si total es nadar un poco coger la bici otro rato mas largo y correr un ratin.Nos vemos esta tarde , mañana???

Talin dijo...

Todo lo mejor para mañana. A DISFRUTAR!!!

MIS TIEMPOS EN IRONMAN

  • 2010 IRONCAT 11H 52'
  • 2009 IRONCAT 11H 58'
  • 2009 CHALLENGE BCN 11H 20'
  • 2008 IRONMAN ZURICH 11h 37'
  • 2008 IRONCAT 10h 47'
  • 2007 IRONCAT 12h 08'

PATROCINADOR 2011